26 mars 2012

Spaghetti

Spaghetti i pastatrendens barndom kan man väl kalla det recept farmor importerade från USA. I dag är det allmän husmanskost i Sverige. Så här gjorde hon i en handvändning.




SPAGHETTI MED SKINKA
3-4 pers


Spaghetti, mängd enl förpackning
1 liten gul lök
1 paket bacon eller rökt skinka
ketchup efter smak
Riven ost

Finhacka löken. Fräs den lätt i smör och ställ åt sidan.
Strimla skinkan och fräs den separat.
(En normalt jäktad förälder steker väl lök och bacon ihop).
Häll av spaghettin och tillsätt lök och skinka. Smaksätt med ketchup. Smaka av. Saltet i skinkan räcker troligen, men kanske kan en aning pepppar behövas.
Strö riven ost över portionerna.


I dag vill vi ha en läskande sallad till. För de fräscha vitaminernas skull hade jag köpt alfalfagroddar och kryddkrasse. Tillsammans med lite skivad kiwi blev det ett perfekt tillbehör.


För att kunna köpa ketchup idag måste man  läsa det finstilta på flaskorna. En veckotidning hade nyligen ett test, som verkade  välgjort. Den ekologiska sort jag hade i kylskåpet fick bara näst högst betyg för att den var för svagt kryddad. Vilka beslut man måste fatta!

Farmor gjorde faktiskt ketchup efter eget recept. Jag minns hur god den var men har aldrig kokt den själv. Och vem har tid idag?  Men receptet bör vandra vidare, så det får bli ett höstprojekt för mig att koka en sats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar