Om MatSkap

Skapa själv och bli vän med smak och dofter!

Kan jag inspirera Dig till det? Jag har länge tittat på mina receptsamlingar och handskrivna kartotek med ärvda recept och undrat hur jag skulle sortera ut det bästa till barnbarn och yngre släktingar. Och hur arkiverar man materialet?

Det får på försök bli en hemsida med enkla recept, om goda råvaror och om hur man odlar dem i liten skala. De ärvda recepten, som ofta är bakverk ska också vara med.

Jag läser gärna kokböcker (från biblioteket) och skummar då igenom dem för inspiration och någon godbit i min smak. På samma sätt vill jag att ni läser min hemsida. Den erfarna matlagaren får hoppa över det som är för enkelt eller för tydligt beskrivet. Men jag minns mycket väl mina egna frågor när jag började laga mat. Därför ger jag också svaret på en del av dem.

Många grönsaksrätter är ganska matiga och passar både till kött och det vegetariska alternativ som en del familjer har behov av.

Det här blev allvarligare än min grundinställning till matlagning, för det måste vara roligt, man måste använda sin fantasi och skratta åt misstagen.

Hoppas Du hittar något ätbart eller odlingsvärt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar