14 mars 2012

Sejgryta


Gräddsåsen i det här receptet passar

väldigt bra till sej men man tar ju den

 fisk man tycker är köpvärd. Kolja,

torsk, alaska pollock.


SEJGRYTA MED TOMAT OCH GRÄDDE



400 g sejfilé
1 liten gul lök
2 små vitlöksklyftor
1 msk smör
4 hg tomater eller 1 förpackning konserverade
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl gröna ärter
salt, vitpeppar

Hacka lök och vitlök i en serveringsgryta och låt det smälta ner i smör. Tillsätt grovhackade tomater och vatten och låt det koka 10 minuter.

Under tiden skär man sejen i mindre portionsbitar och saltar den. Fisken blir mer skivig om den får ligga så en stund.

Lägg fisken i grytan och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt det koka försiktigt några minuter tills fisken är klar. Tillsätt ärterna allra sist. Om inte ärterna kokar med hela tiden blir grytan mindre söt och de behåller sin gröna färg.
 
Servera med pasta. Då blir eventuell rest perfekt i en lunchlåda. Grytan blir riktig god i uppvärmt skick. Jag hade en rest som jag ”spetsade” med lite sambal oelek ( eftersom det fanns i kylskåpet ).




1 kommentar:

  1. God gryta, kommer att lagas fler gånger!

    SvaraRadera