11 mars 2012

Dinkelgryta

 




Här kommer ännu en snabblagad liten rätt. Nyheten är att jag prövat att byta ut ris mot  hela korn av dinkel eller spelt som det också heter. ICA säljer EKOLOGISK DINKEL MATVETE i 350 g förpackning. Rätten blev mustigare och med mer tuggmotstånd än med ris. Riktigt gott.





DINKEL MED ÄGG OCH PURJO

4 port



3 dl dinkelvete

5 dl vatten

½ tsk salt

1 purjolök

2 tjocka skivor rökt skinka eller ½ paket bacon

2 ägg



3 dl dinkel enligt förpackningen blir stora portioner. Kokanvisningen är perfekt, 20 minuter utan lock och sedan vila 5 minuter.



Strimla eller tärna skinkan och fräs upp den lite lätt i smör. Skiva purjolöken fint och låt den bli varm ihop med skinkan. Lägg detta i vetet.



Vispa äggen lätt och rör ner dem i vetet. Smaka av men det behövs troligen inte mer salt.


Den här rätten skriker nästan efter en dessert. Vem har tid för det. Supergott förslag: Skär några apelsiner i  bitar. Strö över grovhackade eller hela nötter. Servera ev med keso eller liknande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar