19 mars 2012

Skorpor Maries


Mitt första inlägg innehöll ett krävande recept på kumminskorpor, men här kommer motsatsen. Ett gammalt familjerecept som inte tidigare lämnats ut. Var så god och smaka! ( Kumminskorporna återkommer ).


SKORPOR,Maries

125 g smör
125 g socker
1 ägg
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
250 g vetemjöl
skalad och hackad mandel

Rör smör och socker smidigt. Rör ner ägget och sedan resten. Klicka ut i 3-4 längder på bakplåt. Skär i bitar efter gräddningen och torka skorporna med ugnsluckan på glänt.
250 grader för bakning
100-125 grader för torkning

Gamla recept anger ju ingredienserna i vikt. Detta är lättbakat och en grov omräkning till deciliter kan duga. Bara degen blir någorlunda fast går det bra, och skulle de flyta ut lite fungerar det också.



1 kommentar:

  1. hej hur länge ska man grädda och hur länge ska man torka skorporna

    SvaraRadera