02 mars 2012

Trattkantarellplättar




Trattkantarellerna utmanade mig till en ny skapelse som jag blev nöjd med efter första försöket. Därför är proportionerna lite ungefärliga. Och man kan nog variera idén ganska mycket. Jag råkade ha fina småpotatisar hemma vilket inte var fel.





TRATTKANTARELLPLÄTTAR 




1/2 kg potatis kokas och pressas
25 g smör
2 äggulor
salt, peppar

Torra kantareller kläms ihop lite i stora bitar, blötläggs i så lite vatten som möjligt och steks utan att bli brynta. 

Rör ihop den pressade potatisen med smör och äggulor. Blanda 2 delar (volym) potatis och 1 del svamp. Klicka ut små bullar i varm stekpanna med smör och platta ut dem lite. Stek på båda sidor.

Den söta röda paprikan som säljs just nu var perfekt som tillbehör.

Bara fantasin sätter gränser för vad man kan servera bullarna tillsammans med.



Nu behövs en frisk dessert. En familjefavorit är detta:


BÄRMIX

Per person:
1/2 banan
1 apelsin eller 1/2 stor
några frysta jordgubbar eller hallon

Mixa och ät med sked


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar