02 april 2012

Scrambled Eggs

SCRAMBLED EGGS

Den här hemsidan har väckt gamla minnen till liv hos flera i familjen. Det visar sig ha funnits olika åsikter om hur man gör Scrambled Eggs. Ett barnbarn har av morfar fått lära sig vad han ansåg vara det rätta sättet att laga det.

Morfar: Man knäcker äggen direkt i den varma stekpannan och rör runt med en gaffel så att gulorna går sönder, men det får inte bli en homogen massa. Lite salt.

Mormor : Knäck äggen i en skål och slå sönder dem lätt med en gaffel. Tillsätt en gnutta gräddmjölk eller mjölk, ca 1 msk till 3 ägg. Salta lätt. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den stelna lite. Vänd sedan runt den i stora luftiga sjok. Det får alltså inte bli en smulig äggröra.


Scrambled Eggs

Detta är vår räddningsplanka när någon är vrålhungrig och tiden är knapp. Sedan är det kalasgott också.


Idag serveras äggröran med den första vårsmörgåsen. Finhacka en driva med gräslök. Bred smör på knäckebröd och doppa brödet i gräslöken. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar