05 april 2012

Spenatpastej i filodeg

Spenatpastej

Oplanerade inköp måste bli något. Jag föll återigen för en stor påse kraftig, italiensk spenat och några askar getfärskost med kort datum. Det måste bli något annat än bara stuvad spenat. Mager bacon passar ju till. Detta resulterade i en snabb (?) lunch. Det smakade kanske för lite spenat för mig men rullen var väldigt god när den kallnat på kvällen. Baconet hade inte behövts. Så får det bli nästa gång så blir det en perfekt vegetarisk rätt. Jag har mycket spenat och receptet bör kunna varieras. 
SPENATPASTEJ I FILODEG
2 port.
 
3 filodegsplattor
2 msk smält smör
100 g spenat eller mer
100 g färskost
1 ägg
salt, peppar

Skölj spenaten noga.
Koka spenaten 3-4 minuter. Låt den rinna av väl och hacka den. Vispa ägget lätt och tillsätt ost och spenat. Salta och peppra.

Stryk smör på filoark 1 och 2 och lägg det 3:e ovanpå. Lägg röran vid ena kortsidan och rulla ihop. Placera på bakplåtspapper med skarven neråt.
Grädda i 200 grader 20 - 25 minuter eller tills rullen får en vacker färg.

Jag föredrar receptet utan bacontäckning. Men pröva och variera själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar