27 juli 2012

Krusbärskaka

Krusbär till sylt och chutney har ju varit lite problematiska i år, men nu är resten av mina bär väl mogna och kan passa i en kaka. Det finns ett vida spritt recept till fruktkaka som är idealisk att frysa in. Här har jag ändrat en smula för att anpassa det till saftiga bär. Originalkakan kommer senare.

Krusbärskaka


  KRUSBÄRSKAKA
  


2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3 msk pärlsocker
50 g smör (ev lite mindre)
halverade stora krusbär

Vispa ägg och socker lätt. Det behöver inte vara så pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver. Lägg smeten i en smord aluminiumform som kakan kan serveras ur. Täck smeten med halverade krusbär, snittsidan upp. Strö över pärlsocker och täck det hela med smör som man skivat tunt med en osthyvel. Gräddas 25-30 minuter i 225 grader.

God att servera med lite ovispad grädde.

Lämplig att frysa. Detta är en typ av kaka som man kan grädda i olika stora formar för olika behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar