29 januari 2013

Stekt aubergine

Ett udda recept kanske, men det hade ramlat in efter den sista lammgrytan, så då får det gå för egen maskin. Aubergine eller äggplanta passar till det mesta, lammgrytan också.

STEKT AUBERGINE

1 stor äggplanta
salt
4 msk olja

Ta bort stjälk och fäste från äggplantan. Skala av 1 cm remsor av skalet på längden med 1 cm mellanrum. Skär den i 1 ½ cm tjocka skivor. Salta generöst på dem och låt dem ligga i 30 minuter, gärna under press. Skölj skivorna och klappa dem riktigt torra med hushållspapper.
 
Värm oljan i en stor stekpanna över hög värme. Sänk värmen och stek äggplantan ljust och jämnt brun på båda sidor. Lägg skivorna på hushållspapper att rinna av.

Servera med yoghurtsås med vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar