27 oktober 2012

Alaska pollock i kryddstark sås

Mina recept har inte gått in på hitta recept under 2013. De utreder. Sök på www.matskap.blogspot.com

Det här blev ett sånt där skapa med fantasi-recept av det som finns i kylskåpet. Ibland lyckas det, ibland får man vara glad ändå.
Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaska pollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull  och lite röd chili för smakens skull. Därtill potatis och en bit blomkål,som blev ett gott mos. Det blev piffigt, kalasgott och snabblagat.

 
ALASKA POLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 
 
4 bitar ryggfilé av Alaska pollock eller annan vit fisk
1 msk smör, 1 msk olja
2 dl vatten
1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång
10-20 brytbönor eller andra bönor
1-2 cm röd chili eller lite chilipeppar
salt, svartpeppar
1-2 tsk maizena
 
potatis efter matlusten
blomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre.
1/2 dl mjölk eller grädde, ungefär
salt, svartpeppar
 
Sätt först på skalad potatis i bitar och blomkålsklyftor i vatten som knappt täcker potatisen. Man kan starta lite före med potatisen så att blomkålen blir spänstig.Häll av vattnet men spara lite om man behöver späda moset. Mosa med potatisstöt. Runda av med ungefär 1/2 dl mjölk eller grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Salta och peppra fisken och låt den småputtra en stund i matfettet i kokgrytan utan att ta färg och vänd den någon gång. Lägg ner en bit chili från början och därefter paprika och bönor.Tillsätt bara så mycket vatten att det räcker till sås. Smaka av såsen under kokningen och plocka upp chilin om det verkar starkt. Gör man såsen chilistark behövs inte så mycket av den. Koka fisken färdig och vänd den någon gång. 
 
Red av med maizenamjöl eller redning. Anpassa efter mängden vätska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar