03 juni 2012

Marinerad alaska pollock

Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på www.matskap.blogspot.com
 


 MARINERAD VITFISK

Ett nytt försök med alaska pollock för att se om man kan påverka konsistensen slog väl ut. Jag kokte ihop en marinad och kokte sedan fisken i den. Vid andra försöket blev smaken snäll nog för att passa de flesta, men det är väl tveksamt om den är i alla barns smak. Fördomar kanske, många barn älskar ju sushi.

2 pers.
1 msk citronsaft
1 dl vatten eller lite mer
1 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 färsk eller torkad chilipeppar i bitar
1 kryddmått spiskummin
1 kryddmått cayennepeppar
1 kryddmått socker
2-3 portionsbitar alaska pollock

De viktiga ingredienserna är citron, olja, salt och möjligen chilipeppar. Sedan kan det vara roligt att variera kryddningen efter egen smak och fantasi.

Koka upp marinaden och låt den sjuda några minuter. Skulle den råka koka ihop får man tillsätta mer vatten.

Sjud fisken i lagen tills den är klar. Den ena biten kokte för länge för mig men blev inte torr.

Jag redde faktiskt den lilla skyn med maizenamjöl och det var bra till riset, som passar bra här.

Italien har tjuvstartat med aprikoser. Måste ha växt skyddat för det är ju långt till säsongen. De är lite sura nu, men var ett utmärkt tillbehör till fisken med sting.

Man skriker efter bär och syrlighet nu och måste tacka och ta emot vad Europa kan erbjuda. EU ger ju Sverige bidrag till äppleodlingen, så till hösten får man bli inskränkt igen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar