17 april 2013

Varm chokladsås

Detta är den perfekta såsen till hemgjord glass som frusit för länge och är mycket hård. Fryst yoghurtkräm, publicerad 27 juli 2012, är mycket läcker att äta efter ett par timmar i frysen men ibland gör jag mer än som går åt och då blir krämen väldigt hård och svår att tina till lämplig mjukhet. Den här klassikern är perfekt då. Såsen ska hällas varm över glassen. Naturligtvis går den bra till vanlig köpeglass också.  

 
VARM CHOKLADSÅS
4 pers
1 dl kakao
1 dl socker
1 dl vatten
 
Rör ihop och koka upp ingredienserna. Häll såsen varm över glass.
 
En chokladkunnig väninna lärde mig en gång att leta efter kakao av god kvalitet med 100 % kakaoinnehåll. Någon sådan hittade jag aldrig men nu fanns det i Globalens Fair Trade - sortiment. Jag köpte på rekommendation en mörk, smakrik sort som blev fantastisk i chokladsåsen och fin i nougattårtan.
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar