01 november 2013

Vetebröd med päron

Enkelt, kanske, men det är så många som klickat på vetebröd med äpple  att det får komma in. De fina svenska päronen måste användas och reslutatet blev över förväntan.
 
 
VETEBRÖD MED PÄRON
 
Alltså hälften av en vanlig grunddeg . Min grunddeg görs på
 
5 dl mjölk
15 dl vetemjöl, ungefär. Så lite som möjligt för att få luftigt bröd.
100 g smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
50 g jäst
 
Fyllning ca 3 st oskalade päron i tunna skivor, lite socker och ganska mycket kanel.

Kavla ut 1/4 av den uppjästa degen och lägg den i en större form. Täck med fyllningen och lägg över den andra utkavlade fjärdedelen.
Jäs kakan, pensla med ägg och grädda i 225 grader.

Med mitt grundrecept är nu halva degen kvar. Den blev hos mig smaskiga kumminbullar, som kommer en annan dag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar