10 augusti 2013

Squashsallad


Idén att lägga lättstekt squash i dressing har lockat och idag blev det av. Jag fick tag i bladpersilja på torget. Dessutom god potatis och blåbär som andra måste plocka åt mig i år (och delvis andra år också).

En av de duktiga damerna som plockar bär gör det för hand (utan plockare). Hennes bär räckte inte långt idag. En av de första kunderna hade köpt 6 kg och en dam före mig 4 kg och så kom jag och tog det sista. Då hade de båda första kunderna ångrat sig och kom tillbaka och ville ha mer. 

Våra odlingslotter ger rekordskördar i år och allt i salladen utom persilja och ost, förstås, är egen produktion. Innehållet i salladen kan varieras i det oändliga men byggs upp på den lättstekta squashen. Så här blev det idag:

SQUASHSALLAD
Små squash
tunna, mjälla brytbönor
bladpersilja
små tomater
fetaost
mynta
romansallad
salt, basilika, curry
 
Dressing med 1 del vinäger och 3 delar olja.
 
Dela squashen på längden och skär den i halvcentimetertjocka skivor. Fräs detta några minuter i olja eller smör. Salta lätt, och smaka av med någon örtkrydda och en aning curry.
 
Fräs nu bönorna och lite persilja i smör. Lägg i de halverade tomaterna på slutet. Salta lätt. Bladpersiljan ger mycket smak.
 
Fyll salladsskålen med salladsblad, squash, stekta bönor och tomater. Toppa med lite fetaost eller liknande och sist några myntablad. Servera genast ljummen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar