SPAGHETTI MED SKINKA
3-4 pers
Spaghetti, mängd enl förpackning
1 liten gul lök
1 paket bacon eller rökt skinka
ketchup efter smak
ketchup efter smak
Riven ost
Finhacka löken. Fräs den lätt i smör och ställ åt sidan.
Strimla skinkan och fräs den separat.
(En normalt jäktad förälder steker väl lök och bacon ihop).
(En normalt jäktad förälder steker väl lök och bacon ihop).
Häll av spaghettin och tillsätt lök och skinka. Smaksätt med ketchup. Smaka av. Saltet i skinkan räcker troligen, men kanske kan en aning pepppar behövas.
Strö riven ost över portionerna.
Strö riven ost över portionerna.
I dag vill vi ha en läskande sallad till. För de fräscha vitaminernas skull hade jag köpt alfalfagroddar och kryddkrasse. Tillsammans med lite skivad kiwi blev det ett perfekt tillbehör.
För att kunna köpa ketchup idag måste man läsa det finstilta på flaskorna. En veckotidning hade nyligen ett test, som verkade välgjort. Den ekologiska sort jag hade i kylskåpet fick bara näst högst betyg för att den var för svagt kryddad. Vilka beslut man måste fatta!
Farmor gjorde faktiskt ketchup efter eget recept. Jag minns hur god den var men har aldrig kokt den själv. Och vem har tid idag? Men receptet bör vandra vidare, så det får bli ett höstprojekt för mig att koka en sats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar