Mitt första inlägg innehöll ett krävande recept på kumminskorpor, men här kommer motsatsen. Ett gammalt familjerecept som inte tidigare lämnats ut. Var så god och smaka! ( Kumminskorporna återkommer ).
SKORPOR,Maries
125 g smör
125 g socker
1 ägg
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
250 g vetemjöl
skalad och hackad mandel
Rör smör och socker smidigt. Rör ner ägget och sedan resten. Klicka ut i 3-4 längder på bakplåt. Skär i bitar efter gräddningen och torka skorporna med ugnsluckan på glänt.
250 grader för bakning
100-125 grader för torkning
Gamla recept anger ju ingredienserna i vikt. Detta är lättbakat och en grov omräkning till deciliter kan duga. Bara degen blir någorlunda fast går det bra, och skulle de flyta ut lite fungerar det också.
hej hur länge ska man grädda och hur länge ska man torka skorporna
SvaraRadera