Gräddsåsen i det här receptet passar
väldigt bra till sej men man tar ju den
fisk man tycker är köpvärd. Kolja,
torsk, alaska pollock.
SEJGRYTA MED TOMAT OCH GRÄDDE
1 liten gul lök
2 små vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk smör
4 hg tomater eller 1 förpackning konserverade
salt, vitpeppar
Hacka lök och vitlök i en
serveringsgryta och låt det smälta ner i smör. Tillsätt grovhackade tomater och
vatten och låt det koka 10 minuter.
Under tiden skär man sejen
i mindre portionsbitar och saltar den. Fisken blir mer skivig om den får ligga
så en stund.
Lägg fisken i grytan och
tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt det koka försiktigt några
minuter tills fisken är klar. Tillsätt ärterna allra sist. Om inte ärterna
kokar med hela tiden blir grytan mindre söt och de behåller sin gröna färg.
Servera med pasta. Då blir
eventuell rest perfekt i en lunchlåda. Grytan blir riktig god i uppvärmt skick.
Jag hade en rest som jag ”spetsade” med lite sambal oelek ( eftersom det fanns
i kylskåpet ).
God gryta, kommer att lagas fler gånger!
SvaraRadera