Här kommer ännu en
snabblagad liten rätt. Nyheten är
att jag prövat att byta ut ris mot hela
korn av dinkel eller spelt som det också heter. ICA säljer EKOLOGISK DINKEL MATVETE
i 350
g förpackning. Rätten
blev mustigare och med mer tuggmotstånd än med ris. Riktigt gott.
DINKEL MED ÄGG OCH PURJO
4 port
½ tsk salt
1 purjolök
2 tjocka skivor rökt
skinka eller ½ paket bacon
2 ägg
Strimla eller tärna
skinkan och fräs upp den lite lätt i smör. Skiva purjolöken fint och låt den
bli varm ihop med skinkan. Lägg detta i vetet.
Vispa äggen lätt och rör
ner dem i vetet. Smaka av men det behövs troligen inte mer salt.
Den här rätten skriker nästan efter en dessert. Vem har tid för det. Supergott förslag: Skär några apelsiner i bitar. Strö över grovhackade eller hela nötter. Servera ev med keso eller liknande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar