Den här chutneyn kokar jag en sats i taget av och fryser därför bären i
1-literspåsar, rensade och klara för grytan. Annars tar det emot för mycket så här off-season. Receptet är verkligen bra, och alla som smakat vill ha det.
KRUSBÄRSCHUTNEY
1 liten
gul lök, hackad
2 krm
svartpeppar
2 krm
kanel
Koka bär
och vinäger 10 minuter.
Lägg i
resten och låt koka tills det tjocknar.
Häll upp
i skruvlocksburkar och sätt genast på locken. Låt chutneyn mogna några veckor.
Sterilisera
de tomma burkarna för säker hållbarhet.Lägg dem i ugnen och sätt den på 100
grader en stund. De flesta locken tål också att läggas in i den här
temperaturen.
Den här boken från 80-talet är värd
att ta vara på om man har intressen
åt sylta- salta - hållet.
Utgiven av Kooperativa förbundets
provkök.
Den innehåller "allt".
Den säljs av varenda antikvariat
för 50-60 kronor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar