Ättikslag
Sockerlag
1 ½ kg socker
7-8 dl vatten
grön karamellfärg,
eventuellt
Skölj, skala och kärna ur
pumpan. Skär den i stora bitar och låt dessa ligga i ättikslagen 1 dygn.
Tag upp bitarna, skölj dem
och låt dem rinna av på duk. Koka en simmig sockerlag och skumma om så behövs.
Önskas suckaten grön så tillsätt litet grön karamellfärg.
Lägg i fruktbitarna och
låt dem sakta koka tills de är klara (genomskinliga). Tag upp och lägg dem i
varm kruka. Koka ihop lagen och häll den het över suckaten. När den
kallnat binds krukan över. Häll av lagen efter ett par dagar och koka ihop den
samt häll den kall över suckaten. Konserven förvaras svalt, torrt och
mörkt.
Första tiden kanske lagen
tunnar sig. Koka då om den och häll den kall över frukten.
Vill man ha suckaten torr, tar man upp ett par bitar
åt gången. De får rinna av på en sikt och torkas i svag värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar