Min förkärlek för torra småkakor kommer väl till pass nu när vi börjar inta söndagsfikat utomhus. Inget kladd och allt smakar bra. Kringlor har jag provat många av och tänkt: aldrig mer, när de är svåra att baka ut. Det här receptet verkar kanske svårt men går väldigt lätt om man inte arbetar degen för länge. Egentligen ska de doppas i pärlsocker men man kan utesluta det på några om man vill ha sockerfritt också. Jag provade med stött kardemumma i stället för pärlsocker.Det går lätt att halvera satsen för att testa hur degen fungerar. Jag bakar den på vanlig vispgrädde. Alltså en gammaldags, läcker liten krans.
SPRÖDA RINGAR
30 st
7 msk vispgrädde eller creme fraiche
2 msk vatten
100 g smält smör
1 nypa jäst
5 dl vetemjöl ungefär. Lite i sänder.
pärlsocker
pärlsocker
Blanda grädde, vatten och smör. Tillsätt jäst och mjöl.
Baka ut till 30 ringar som doppas i pärlsocker, i något sockerfritt eller lämnas utan garnering. 200 grader. De skall inte bli bruna. Eftertorka lätt med luckan på glänt i 100-150 grader. Det räcker med 15 minuter. Mycket hållbara.
Det receptet har jag använt många gånger. Det är en bra present att ta med till diabetes-vänner.I mitt recept penslar man kringlorna med ägg, fast utan ägg blir det ju inte så kladdigt.
SvaraRaderaTack för gensvar. Det är troligen ett gammalt recept.Annie
SvaraRadera