Vardag igen och då blir det gärna fisk. Den lyckade blandningen i Sejgryta med tomat och grädde måste varieras. Och så skulle det bli användning för vetegroddar som blev över efter ett muffinsbak. Detta blev resultatet serverat med kokt bulgur. Lika gott som snyggt.
Den färska gräslöken som är så aptitlig på fisk är lite fusk med egenodlat i säsong. Jag köper på våren en färdig kruka med gräslök planterad i riktig jord. När den börjar ta slut delar jag plantan i 2-4 ex. och planterar dem antingen i krukor eller på friland beroende på väderlek. Så växlar jag allteftersom den växer till och har gräslök på balkongen utöver hela hösten. Men nu är det snart slut med odling även på en inglasad balkong.
SEJ MED VETEGRODDAR
400 g sejfilé eller annan vit fisk i portionsbitar
smör till formen
1 liten gul eller röd lök
1 vitlöksklyfta, kan uteslutas
400 g tomater, konserverade eller frysta
1 dl grädde eller mer
vetegroddar, eller dylikt till panering
gräslök eller annat grönt till sist
3 dl bulgur
6 dl vatten
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Bulgur:Koka upp vatten och salt, tillsätt bulgur och låt koka sakta 12 minuter. Därefter får den vila under lock 5 minuter.
Smörj en eldfast form och lägg i hackad lök, grovhackade tomater och grädde. Låt detta förkoka i ugnen 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar