Trattkantareller fanns i
överflöd i höstas. Många av oss har väl torkade i lager eller frysta som också
bör användas. Man glömmer dem så lätt. Nyplockade använde jag till risotto och
omelett. Den som inte är trött på risotto bör prova. Antingen låter man svampen
gå med i fräsningen av ris och lök eller så lagar man en basrisotto och strör
stekta kantareller ovanpå.
Trattisarna passar också
väldigt bra med nötfärs
FÄRSBIFFAR MED KANTARELLER
1 ägg
1 gul lök, hackad
trattkantareller efter
smak
½ dl grädde eller mer
½ dl vatten
salt, peppar
smör och olja till stekning
Blötlägg grovt smulad,
torkad svamp ca 10 minuter i så lite vatten att det mesta absorberas. Fräs ihop
svampen i smör och lägg gärna i löken på slutet.
Rör ihop alla ingredienser
och stek biffar.
Servera med gräddkokt
vitkål om man inte vill ha sås. Det är ett gammalt danskt recept.
VITKÅL MED GRÄDDE
1 vitkålshuvud i 4 delar.
Stocken tas bort. Koka mjukt och låt rinna av. Finhacka kålen. Värm den och
blanda med tjock grädde så det blir som potatismos i konsistens. Salt och
vitpeppar.
FÄRSBIFFAR II Laga ditt
vanliga recept på biffar och smula torkade kantareller i såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar