Sejbiff |
Min bardoms fiskfavorit var sejbiff. Helst ska den lagas av tjocka filéer av färsk storsej, vilket väl är en utopi för de flesta av oss. Men tillagningssättet i mitt recept är användbart även på hyfsat stora, frysta filéer.
SEJBIFF,Maries
400-
2-4 gula lökar
salt, vitpeppar
smör till stekning
smör till stekning
2-3 dl vatten
Saltlag: 4 msk salt och 7 dl vatten
röres ihop.
Panering: 2 msk vetemjöl
och 2 msk ströbröd, peppar och lite salt
Man behöver en stekplåt
med kant och lock.
Gör så här:
Stek löken varsamt. Bryn den inte. Ställ åt sidan
Ta upp fisken ur saltlagen
och torka den väl. Panera den på båda sidor och stek den, men bara tills den
får en fin yta. Den ska ju koka färdig. Lägg löken i fiskpannan och häll på 2 ½
dl varmt vatten. Täck med lock och koka fisken färdig ca 10 minuter. Smaka av
skyn under kokningen och salta och peppra om det behövs. Fyll på med mer vatten om det kokar in för mycket.
Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar