ANISKRINGLOR
24 st
15 dl vetemjöl, ungefär
1/2 tsk salt
1 dl socker
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl mjölk
2 tsk anisfrö, hela
1 ägg till pensling
Smält smöret, häll i mjölken och ljumma till 35 grader. Ta undan lite mjölk och rör ut jästen i den. Tillsätt salt, socker, anis och en del av mjölet och därefter jästen. Arbeta i mjöl till en spänstig deg. (Det här kan göras på många sätt, så använd egna rutiner). Låt jäsa till dubbel storlek.
Arbeta ner degen i bunken och ta upp den på ett bakbord. Dela den i 2 delar och varje del i 12 bitar. Detta ryms bra på 2 stora plåtar. Rulla ut klumparna och forma kringlor el dyl. Låt jäsa på plåten, gärna under handduk, tills de känns luftiga. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225-250 grader 5-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar