Grytan blev en soppa men väldigt god. Idén var något lättlagat och så blev det också med allt i en gryta till en portion. Till flera personer blir det fräschare om man kokar pastan separat och då blir det lättare att anpassa vätskemängden i grytan.
SKÖRDEGRYTA MED FISK
1 port.
2 fiskfiléer, spätta, kummel el annan vit fisk
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 tomater
1 bit chilipeppar
1 handfull pastaskruvar
ca 1 dl vatten
bönor, broccoli eller något annat grönt
smör att steka i
1-2 msk grädde
salt och peppar
Fräs den hackade löken i smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten , chili och tomater. Koka upp och tillsätt pasta. Koka i 6 minuter. Lägg i de hoprullade saltade fiskfiléerna. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar och salt. Runda av med lite grädde eller liknande.
Mitt kok hade för mycket vatten så det blev alltså en soppa, superb sådan. När man gör en större sats blir det snyggare om man kokar pastan för sig och tillsätter den sist.
Utan matgäster åker tomaterna i grytan med skalet på. Annars bör man väl skålla och skala dem först.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar