20 september 2013

Skördegryta med fisk

Det har blivit så mycket skörd en tid nu att påhittig matlagning legat lågt. Den här fiskgrytan är typisk för mitt sätt att laga mat av vad man har. Många bloggbesök i sommar har rört sig om sådant man kan odla själv så många är väl i samma sits.

 
Grytan blev en soppa men väldigt god. Idén var något lättlagat och så blev det också med allt i en gryta till en portion. Till flera personer blir det fräschare om man kokar pastan separat och då blir det lättare att anpassa vätskemängden i grytan. 

 
SKÖRDEGRYTA MED FISK
 
1 port.
 
2 fiskfiléer, spätta, kummel el annan vit fisk
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 tomater
1 bit chilipeppar
1 handfull pastaskruvar
ca 1 dl vatten
bönor, broccoli eller något annat grönt
smör att steka i
1-2 msk grädde
salt och peppar
 
Fräs den hackade löken i smör utan att det tar färg. Tillsätt vatten ,  chili och tomater. Koka upp och tillsätt pasta. Koka i 6 minuter. Lägg i de hoprullade saltade fiskfiléerna. Koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar och salt. Runda av med lite grädde eller liknande.
 
Mitt kok hade för mycket vatten så det blev alltså en soppa, superb sådan. När man gör en större sats blir det snyggare om man kokar pastan  för sig och tillsätter den sist.
 
Utan matgäster åker tomaterna i grytan med skalet på. Annars bör man väl skålla och skala dem först.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar