Jag börjar med en egen favorit som kan passa nu med nykokt lingonsylt. Ungefär samma finns i en Smålandskokbok.
FRYST PEPPARKAKSRULLE
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1/2 tsk bikarbonat
2 msk filmjölk
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt
Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen i 250 grader, ca 5 minuter.
Stjälp upp på sockrat papper och dra av bakplåtspapperet. Låt kallna.
Grädden vispas hårt. Sylten rörs ner med lätt hand. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Lägg kakan i plastpåse i frysen.
Skär så många bitar som går åt av den frusna kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar