30 september 2013

Bakade tomater

 BAKADE TOMATER


 Vad gör man med den sista skörden av småtomater? Så här svarade kära systern: Olja in dem och och ugnstek stek dem i 100 grader i 3 timmar. Strö över flingsalt eller grovt havssalt och servera till det mesta, varma eller kalla. Kan förvaras i en burk i kylskåp några dagar. Jag tycker kanske de är bäst kalla efter en dag i kylskåpet. Eventuell rest passar i vilken gryta som helst.


Receptet fick sådant gensvar att det måste upprepas under egen rubrik, för att man lätt ska hitta det. Nu ska jag också pröva med tomater i olika stadier av eftermognad.

 
TILLÄGG: Jag har nu provat att baka ett par riktigt gröna små tomater. De blev riktigt bra, men prova själv. Smaken är olika. Men det är så många som beklagar att de har så många omogna trots den fina sommaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar