TORSK MED ÄGGSÅS
400 g torskfilé eller mer
1 tsk salt
2 hårdkokta ägg
persilja, kan uteslutas
1 msk smör
2 msk vetemjöl
ev lite fiskbuljongtärning eller fond
Skär fisken i portionsbitar salta dem och låt dem vila några minuter.
Lägg fisken i kokande vatten som precis täcker fisken. Koka den ca 10 minuter.
Hårdkoka äggen, 10 minuter i kallt vatten, 7 minuter i kokande vatten. Skala och hacka dem.
Gör en sås: Smält smöret och vispa ner mjöl. Späd med fiskspadet till lagom tjocklek. Koka den 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev fiskbuljong.
Lägg äggen i såsen och strö ev över lite persilja. Servera till fisken och potatis.
Tillägg: Här kan finnas en snabbmetod. Koka fisken med smöret och rör sist ner mjölet som en redning. Då måste man vara noga med att inte ha för mycket vatten i koket. Men en sås med smörfräst mjöl blir väl något fylligare i smaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar