13 augusti 2013

Fiskälskarens favorit

 
Den enklaste fiskrätten förblir den bästa jag vet. Men resultatet beror på fiskens kvalitet. I sommar har jag frossat i kapkummel som jag hittade i storförpackning. Fina små filéer som behövs två av till en portion. Fyrahektospaket är för stora för mig. Dessutom har de lösfrista isade filéerna bättre kvalitet. Sådant finns att köpa för restauranger, 4-5 kg i en låda. Det gäller att hitta affärer som har flera kunder på dem.

FISKÄLSKARENS FAVORIT

1 port

2 kummelfiléer eller annan vitfisk
mycket kruspersilja
1/2 msk vetemjöl
1/2 - 1 msk smör
salt
vatten
 
Snabbtina fisken  i lite kallt vatten och 1 msk salt. Bred ut den i lämplig gryta. Salta lätt och strö över mjöl. Toppa med en smörklick och klippt persilja. Häll på vatten som knappt täcker fisken.
 
Koka försiktigt 3-4 minuter.
 
Obligatoriskt tillbehör är kokt potatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar