MOS PÅ BLÅ KONGO
Skala och koka potatisen. Den blir klar på ca 15 minuter. Pressa den helst för att den ska bli luftig. Koka upp ung.1 msk mjölk eller grädde per person och
en smörklick. Rör ner i potatisen. Salta och peppra.
Man fick stränga förmaningar av mamma om att koka mjölken men ingen förklaring till varför. Senare har jag lärt mig att det ger mycket bättre konsistens på moset.
SVARTPEPPAR - LYXVARIANT
Lutfisksäsongen är över nu, men jag hade lagt lite på lager och lila mos blev perfekt tillbehör. Och nu kommer svartpepparn in från Fair Trade. Hur beskriver man pepparsmak? Rund, mjuk, aromatisk, inte alls skarp ovanpå lutfisken. Kornen var lite lätt skrynkliga. Nästa gång hamnar den i potatismoset också. Den såldes i glasburk med en liten kvarn i locket men den begrep jag mig inte riktigt på. Prova om det är möjligt.
TILLÄGG: Återbesök i Globalen med min pepparburk. Jag hade krånglat för mycket. Kvarnen är genialisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar