Jag har gjort om receptet för jag behövde använda en burk creme fraiche. Kringlorna blev spröda och alldeles för goda när de var färska. Många kringlor verkar ganska söta och jag minskade på sockret också.
SPRÖDA RÅGKRINGLOR
(Omarbetat recept från Hovmantorp)
2 1/2 dl fint rågmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
5 msk socker
4 tsk hjorthornssalt (obs 1 dryg msk)
1/2 tsk bakpulver
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 dl smält smör
Blanda de torra ingredienserna och arbeta snabbt in vätska och sist smält smör.
Justera mjölmängden om det blir för blött. Degen kan vara ganska lös men ändå gå bra att rulla ut i mjöl. Forma smala kransar.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter, men passa dem noga för de blir lätt bruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar