Odlingssommaren är ju fantastisk om man har tillgång till vatten. För första gången har jag basilika och chilipeppar som utvecklas fint på friland. Och nu kommer squashen för fullt.
Det har blivit mycket friterade squashblommor ett tag. Receptet finns från förra året och nu har jag förenklat det lite i vardagen. En panad med avslaget öl och mjöl är ju bra även om man inte alltid hinner låta den svälla i 3 timmar. Sedan steker jag dem bara i lite olja och vänder dem. Nu skivar jag också den späda squashen, doppar den i panaden och stekar på samma sätt.
Goda odlingsgrannar erbjöd sig i våras att göra tungt arbete åt mig och det gjorde det lätt att kunna arbeta en liten stund i taget utan att skämmas. Allt kom i jorden och nu kan jag skörda.
Nästa planta är från nyköpt frö från Lindbloms. Blir dekorativa frukter som redan börjar mogna i slutet av juli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar