Aprikoser till torskfilé |
TORSK MED APRIKOS
2 pers
3 hg torskfilé eller annan vit fisk
4 aprikoser
färsk vitlök, rödlök eller annan lök
1 kvist basilika
1-2 msk riven smakrik ost (kan uteslutas)
1 msk smör
salt, svartpeppar
1/2 citron
Salta fisken och låt den stå en stund för att bli fastare.
Bottna en smord form med aprikosbitar, hackad lök och grovriven basilika. Klicka på 1 msk smör. Lägg fisken ovanpå och strö på lite riven ost. Peppra lätt.
Baka i 175 grader 15-20 minuter.
Pressa ev citron över portionen efter smak. Servera med kokt ris.
Det fanns ännu en torskfilé i frysen. Den kokte jag och vågar nu säga att torsk nog blir bättre kokt än ugnsbakad. Det gäller väl de flesta torskfiskar. Men man måste ju variera sig. Aprikos var smakmässigt mycket bra. Däremot ska man ha mindre basilika än jag visar på bilden. Öppet för nytt försök, men inte av mig som nu köper torskfisk först till hösten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar